Průjezd od točny Radlická k bazénu

Please sign in to vote.

Added by Petr Papírník

Dobrý den,

k Radlické vede od Smíchovského nádraží skvělá cykloobousměrka a pak lze pokračovat směrem na Jinonice ulicí Na Farkáně IV a Waltrovkou. Ale přímo u metra Radlická je tahle skvělá cesta z centra směrem na Jinonice a Prahu 13 přerušena - cyklista musí jet od zastávky Škola Radlice k točně tramvají po rušné Radlické, což vzhledem k intenzitě provozu je velmi nebezpečné. Tento špunt by šlo vyřešit jedním přeznačením a výstavbou velmi krátké bezbariérové spojky obcházející schody:

1. Povolením vjezdu kol na pěší zónu kolem točny tramvají, do podjezdu pod Radlickou těsně vedle stanice metra, která vede směrem k bazénu a na cestě vycházející z tohoto podchodu směrem k bazénu. Na mnoha místech Prahy se už ukázalo, že do většiny pěších zón lze povolit vjezd cyklistům, stačí omezení rychlosti (jako ve Vyšehradském tunelu), anebo přidání tabulky o vzájemné ohleduplnosti (jako na náplavce). Tohle by šlo použít i zde.

2. Menší stavební akce - z podchodu pod Radlickou se vyjde na šikmou cestu, která končí v úrovni Radlické u autobusové zastávky, a k bazénu se sejde po schodech. Ale hned vedle téhle cestičky je křoví, kde by bylo možné vybudovat velmi krátkou bezbariérovou spojku do ulice Pechlátova k parkovišti před bazénem a na ni vyvést kola. A byla by to i velmi pozitivní změna pro tělesně postižené - spojka mezi stanicí metra a sportovním areálem.

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top