Nebezpečný vyústění stezky na silnici

Please sign in to vote.

Added by Mvek

V uvedením místě v ulici U Záběhlického zámku byl před cca rokem zřízen na křižovatce ulic přechod pro chodce, výjezd z nové cyklistické stezky a zpomalovací "prahy" před a za křižovatkou (na fotce jsou vidět po jednom v každém pruhu na jedné straně, jako kopeček z dlažebních kostek, druhý je vpravo vzadu při pohledu z fotky).
Přechod je tak dobře chráněn a označen značkou, ale cyklisté mají ze společné cyklostezky a stezky pro pěší odbočku a výjezd do křižovatky bez výrazného označení (z pohledu řidiče na silnici), navíc je to v zatáčce a v tmavém místě, skoro v lese. Docela mám obavu, aby tu někdy neopatrný cyklista nevyjel na silnici, zatímco nějaký řidič přejel (vpravo vzadu při pohledu z fotky) první práh a šlápl na plyn a zabýval se křižovatkou, případně si všiml prahu vpředu za přechodem a samotného přechodu, ale už nikoliv cyklisty, na chvíli schovaného za vzrostlou trávou a sloupem osvětlení.

Nejsem si jist, co by místu pomohlo, ale pokud by cyklostezka mohla vyústit opravdu těsně vedle přechodu pro chodce, bylo by to asi bezpečnější. Ulicí jezdí ve špičce hodně aut, včetně autobusu.

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top